Zondagmorgen 28 februari,  koude maar zonovergoten dag, de goden zijn de POCA blijkbaar goed gezind.Samenkomst in het Gravenhof, toplocatie voor de start en aankomst van het evenement.De klasse van het domein wordt echter overtroeft door de prachtige bolides ,statig geparkeerd voor het kasteel. Een lust voor het oog en in het bijzonder als je als laatste toekomt .Tip voor toekomstige nieuwe leden, kom op tijd voor super ontbijt en een goede babbel .

De briefing : We waren er eerst gerust in daar geen bolleke/pijltje en dan bleek het toch bolleke/pijltje met links is nu rechts, van onder naar boven of toch boven naar onder, franse secretaresse , vragen, foto’s door elkaar, juiste rit  …  en als topper Goedele, wij niet goed wetende of zij deel uitmaakte van het road boek of enkel diende als cursus op vraag van enkele clubleden….

Een beetje verward vertrekken we ,verstandelijk in het zog van Maggie en Patrick.

De rit : Super “leer je land kennen “en bolleke/pijltje gaat beter dan verwacht.Omstandigheden zijn ideaal de omgeving is prachtig.

( en dit op 50 km van onze huisdeur) .We wanen ons eerder in Schotland dan in ons België.De sfeer zit erin de collegialiteit onder POCA leden is goed.

Samen vragen beantwoorden, soms ook verwarrend met wagens die uit alle windstreken komen, blijkbaar meerdere leden met B/P problemen.

En toch haalt iedereen de eerste stop .Verfrissend drankje welkom maar om die test succesvol af te ronden hadden we wel iets meer drank nodig gehad.Bij het terug vertrekken ontdekten we dan toch een straatje in het land zonder snelheidsbeperking of toch niet ? Tijdens de lunch bleken de Nederlanders overdonderd te zijn met al die Porsches voor de deur . Was de soep een aangelengde spaghettisaus of niet?

Tijdens de “closing part” ging het even fout . Noch het  road boek , noch het boek van Goedele gaf een opmerking over carnaval, met straten afgesloten enzo.Dan sta je daar met Goedele en de flikken aan de kant, gelukkig zijn er ervaren POCA’s met GPS die ons op de goede baan brachten richting stop zo kort mogelijk voor’t paaltje, met mannen die denken dat hij langer is of die het dan toch op 1 cm na exact weten . Waren dit nu woorden uit Goedele’s boek of de woorden van de voorzitter… Anyhow om  17:34 komen we aan op het Gravenhof . De Porsches zien er iets minder blinkend uit dan vanmorgen . Er zijn er  zelfs bij die precies de Paris/Dakar hebben uitgereden.

Het Diner: Niet in smoking ,opluchting want die lag thuis, maar wel gezellig leuteren over onze super toffe dag . Het eten was lekker en wel verdiend na zo een afmattende  trip met Goedele en co! Als neusje op de zalm krijgen we tijdens de prijsuitreiking te horen dat we de 3 plaats behaalden.Met een grote fles Cava en zo fier als ne gieter ,met het Poca jasje om de schouders, verlaten we het Gravenhof.

Besluit, fantastische dag bedankt aan de voorzitter/organisator,  zo mogen er vele komen,

Groetjes,

Koen & Rina.