Met rooddoorlopen ogen om 07.00 uur ’s morgens op een zondag uit het bed sukkelen om een dagje te toeren met mijn Porsche, hoe noemen ze dat nu weer…?

Enfin, met veel goede moed mijn copiloot gaan ophalen in het mooie Limburgse Leut ( was dit al een voorbode van hoe deze dag ging verlopen?).

En of deze dag leutig was.

We zijn gestart met een deugddoend ontbijt in Hotel Malpertuus te Riemst, waar men nog weet wat echt spek is.

Een warm onthaal van het organiserend team, een rijk gevulde goodiebag met voldoende eten om een dagje te overleven, een niet geijkte vouwmeter van een niet nader genoemde fabrikant (het zwevende deel van de brug is volgens ons nog steeds een centimeter langer).

Een duidelijke briefing en een Chinese vrijwilliger die aangeduid werd om het verslag neer te pennen.

Het concept om met ploegen van 4 Porsches samen het parcours te rijden en de bijhorende quiz op te lossen, onder het mom van teambuilding, gaf reeds aan dat het niet makkelijk werd.

Toevallig kwam ik terecht in het team van Jan Van Impe, die heeft nog meegespeeld in the Fast and the Furious als stuntpiloot, waardoor we in een mum van tijd op onze eerste bestemming arriveerden. Inderdaad de rally in Visé. Tot grote ergernis van Jan waren de inschrijvingen net afgesloten.

Ondertussen zo snel gereden dat we de helft van de vragen niet konden oplossen, om dan nog niet als eerste op de tussenstop toe te komen! Een lekker glaasje bubbels om te ontstressen met een bijhorend aardbeitaartje, echhh… lekker. Daar ter plaatse, aan het mooie kerkje, dienden we nog een praktische proef af te leggen, één of andere vorm van kubben. Na het afleggen van deze gooiproef zijn wij aanhangers geworden van het principe “deelnemen is belangrijker dan winnen en geef anderen ook eens de kans”.

Vervolgens verder gereden tegen een nog steeds verantwoorde snelheid om uitgebreid kennis te maken met de binnenstad van Butgenbach en dan zo snel als mogelijk naar de zone N68 Hestreux “uitlaat cleanen”. Daar ben ik het spoor bijster geraakt van mijn teambuilding ploeg en begrijp ik ondertussen waarom zij zeggen dat mijn Porsche een instapmodel is.

Onze ploeg was eerst op de eindbestemming nl. het restaurant Le Bergerie, dit zou de laatste keer zijn dat we eerst waren. Onze derde teamgenoot David uit Singapore stapte uit zijn Porsche met de volgende woorden “dit is de eerste maal dat ik heb deelgenomen aan een rally”.

Na de culinaire geneugten die ons werden voorgeschoteld, kwam het organiserend comité op de proppen met de uitslag van de quiz. Iedereen was geslaagd, behalve één ploeg was glansrijk gebuisd… ploeg F (Fast en Furious).

Hartelijk gefeliciteerd, en dit onder voorbehoud, aan de winnaars van de dag. Slechts 1 fout!? Moeilijk te geloven.

Op tijd en in alle stilte afgedropen vanwege het behaalde resultaat, mijn copiloot veilig thuisgebracht. Verder naar huis getuft. Met rooddoorlopen ogen in de zetel geploft om te bekomen van de geleverde prestatie.

Moraal van het verhaal “zelfs met een Porsche is haast en spoed zelden goed”

Mijn welgemeende dank en proficiat aan het organiserende team. De organisatie was tot in de puntjes verzorgd, het parcours was er eentje om U tegen te zeggen. Het was een leutige dag.

I’ll be back

Jan de notulist