Als eerste rit met POCA was het nogal een spannende dag voor mijn vader en ik. Niet wetende wat we moesten verwachten van de groep, waren we toch aangenaam verrast toen we Hotel De Jonckheer binnen wandelden. Verschillende piraten en een heel aangename groep verwelkomden ons bij het ontbijt en wat snel duidelijk werd is dat ze allemaal even gek zijn een ding: Porsche.

Na het ontbijt en de briefing van Jack Sparrow losten we de ankers, trokken we de zeilen op en begonnen we aan onze reis. Er stond een harde wind met af en toe wat regen die ons wat ons zorgen baardde maar wat later niet nodig bleek te zijn toen de zon erdoor kwam. AAAAARRRRR juigden wij in koor en voeren voor de wind naar onze eerste stop.

Bij de eerste haven was ook de eerste proef om te tonen of wij ook waardige piraten waren.  Eerst zoeken naar land via de verrekijker en dan je schietkunsten bewijzen met pijltjes schieten. Het competitieve kwam bij iedereen naar boven om toch maar het meeste aantal punten te scoren. Pijltjes draaien bracht ons terug naar onze jeugd en na wat oefening werd de ‘bulls eye’ regelmatig doorboord met groot gejuich onder de piraten. De sfeer zat er goed in waaruit opnieuw bleek hoe gezellig deze groep is. Na deze proef moesten we op zoek naar de schat waarmee we ook de kaart naar de volgende haven konden vinden.

De tweede haven konden we vinden bij de Marina Lounge aan het Veerse meer waar iedereen zijn beste vouwskills moest boven halen en tonen dat zij het snelste een piratenboot konden maken. Een prachtlocatie omringd met prachtwegen. De kilometers tikten er snel en af en toe heel snel bij en soms had je het gevoel dat je overstag zou willen gaan om de weg nog eens opnieuw te kunnen bevaren.

Na de tweede proef werden we doorgestuurd naar De Oesterij in Yerseke voor de laatste beproeving waarbij werd getest of we ook de schatten van de zee lustten. Een prachtige zaal met zeer goede oesters en ook de laatste haven voordat de thuisvaart diende te worden aangevat.

Het laatste stuk werd gevaren bij nacht en ontij waarbij af en toe een haas met doodsverachting ons pad kruiste. Na een zeer geslaagde rit kwam iedereen veilig en wel aan bij De Jonckheer om de geweldige dag af te sluiten met een heerlijke maaltijd.

 

Dank aan iedereen voor de gastvrijheid en de perfect georganiseerde activiteit.

Groeten,

 

Jeroen Houwen en Piet Houwen