Zondag 8 november. We komen met veel plezier ons bedje uit, wetende dat ons Porschke nog eens uit zijn stalleke mag. Ondertussen onze 4 de rit met Poca en we kijken er naar uit. Afspraak in Sint-Niklaas. Het mag gezegd, aan parking geen gebrek!


Na een lekker ontbijt en de nodige toelichting van de organisatoren gaan we met zijn allen van start. Nooit eerder kende november zo’n prachtige dag. De cabrio’s werden al snel gestript van hun dak. We reden langs kerken, een abdij en crematorium om daarna richting Wilfordkaai te gaan. Na een toertje rond het Waasland shoppingcenter reden we dan naar de pitstop. Zoals we ondertussen van Poca gewoon zijn, werden we ook hier weer goed ontvangen met uiteraard het gebruikelijke glaasje bubbels.
Omdat de eerste helft zo goed verlopen was wilden we al snel terug vertrekken om de volgende vragen op te lossen. Dit bracht ons door Doel. Hier word je toch effe stil. Een spookstad met huizen waarvan de ramen en deuren dichtgetimmerd zijn en vol staan met graffiti. Dit achter ons latend op naar de Zoetenberm en daar liep het mis. We zijn ergens verkeerd gereden. Dan maar effe via de gps. Geen goed idee. Plots staat er in het midden van het kleine baantje waar we op reden een oud vrouwtje met haar armen te zwaaien voor een camion. Galant als we zijn vragen we wat het probleem is. We konden toch niet door. De boerin had de baan afgesloten met koord want haar koeien moesten de camion op maar ze kon best wat hulp gebruiken. Wat doet ne mens dan? Inderdaad, lijk ne gek met ons armen zwaaien om die beesten mee de camion op te krijgen. Boerin content en wij ook omdat we eindelijk terug door konden. De juiste weg terug gevonden en dan richting eindbestemming. De magen begonnen al een beetje te knorren. Na ons formulier afgegeven te hebben konden we de benen onder tafel schuiven voor een lekker etentje.
En zo was er weer een geslaagde zondag voorbij.
Bedankt aan iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft om er weer een topdag van te maken. We kijken al uit naar de volgende.
Willem en Patricia