‘ Noord -Franse Vlaemsche dorpen ‘ rit

Zondag morgend onderweg naar Westende voor een gezellig samen zijn en rit met de Poca’s.

Aangekomen op de bestemming staan alle porschekes al mooi geparkeerd op den dijk.

Althans niet allemaal!!!!   Er was er daar eentje….. ik ga geen namen noemen, die had zijn fonkelnieuwe aanwinst licht bescheiden in de zijstraat geparkeerd.

Dan snel naar binnen (we waren immers als te laat) worden we onmiddellijk verwelkomd werden door enkele bekende gezichten wat altijd een leuk weerzien  blijft. een aantal ‘die hards ‘waren er al een dag voordien

Vervolgens na een “stevig ontbijt” (ja, we zijn misschien te verwend) een korte briefing van onze PRESIDENT himself  (das dieje met da mooi petje).

Werd er gevraagd wie verslaggever van dienst wilt zijn.

Ik wou nog wegduiken toen onze grote geitenbreier op het lumineuze idee kwam… Rudi, laten we de Kurt nemen” hehe! En, ja waarom niet. Ieder om toer is niks teveel.

Eens gestart en vertrokken merk ik op dat er een serieuze verjonging onder de wagens aan het opkomen is. Ik mis een beetje de echte “Porschekes” 😉

Rudi, misschien een dochterclub oprichten …  GRAPJE!!

Al vroeg in de rit heeft er iemand (Boxer) moeten afhaken met panne.  Ik heb hier daarna niks meer over vernomen, hopelijk niet al te ernstig.

Vervolgens onze rit verder gezet (gevolgd eigenlijk, ben niet zo fan van bolletje pijl) Kom eigenlijk gewoon om te rijden hé 🙂

 

Aangekomen aan onze eerste pi(s)tstop aan een wel heel authentiek cafeetje in een al even authentieke omgeving ’50 jaar in de tijd’ ne grote cola gedronken.

De eigenaars waren blijkbaar niet voorzien en al snel door hun voorraad heen

We zetten onze tocht al quizzend en natjes verder op een kerkhof ,  prachtige baantjes, veldweggetjes enz….tot we alweer bij de volgende pitstop worden verwelkomd door de altijd vriendelijke Marie-Luce en Eddy op een heerlijk glaasje cava aan hun bubbelmobiel. waar we nog een glaasje extra mochtten toasten op de jarige Michael . Thanks !

Het weer zit echt niet mee, maar het gezelschap doet dit toch wat vergeten!

Eens onze glaasjes en natte nootjes op , druipen we al druipend naar onze pk’s af

Er hangen alweer wolken voor de allerlaatste sprint over de toch wel mooi uitgestippelde route langs ‘Vlaemsche ‘wegen , opweg om onze voetjes onder tafel te plaatsen dichtbij de open haard.

Eens gezeten, werd de winnaar bekend  gemaakt die met een prachtige zonnebril naar huis keerde , aangeboden door Pascal waarvoor dank aan de sponsor.

We hebben nog genoten van een gezellige avond aan tafel, en het lekkere eten! (dat zal ten compensatie van het ontbijt geweest zijn!!).

 

Na nog wat na te praten over het verloop van de dag zijn we richting huiswaarts getrokken. Eens deftig de autosnelweg op word het een vermoeide rit door de hevige regenval en het gladde wegdek. Dan plots omgeving Gent komen we achter het spijtige voorval dat Luc en Lucie hebben meegemaakt. Ja, hebben dit ooit ook voorgehad met men 964, dan blijft de schrik er voorgoed inzitten dat kan ik je wel garanderen.

Al bij al goed afgelopen en enkel blikschade. Geluk bij ongeluk zeker!!

Hoop voor jullie dat het meevalt voor een eventuele herstelling en anders veel succes bij je zoektocht naar iets nieuws.

 

De terugweg lijkt een slagveld. In Sint-Niklaas nog  een ongeval en in Massenhoven alweer wagen dwars!!

Het heeft nog lang geduurd eer we thuis waren.

Beste gelijkgestemden , Tot één van de volgende zekers !!

Marcske , Next one for you !!

Thanks aan de organisatie

Jullie verslaggever ad interim, Kurt