Onze eerste deelname: Patatomium met smaak.

Patatomium??? Wat is hier de betekenis van, we maakten er ons niet druk over maar hadden in ons hoofd toch de vraag is dat één of andere term van rally’s J

Met smaak kan 2 kanten op: ofwel een mooie rondrit langsheen romantische landwegen ofwel zat er toch iets bij dat we konden proeven/eten.

Zondag 29 maart 2015 een dag dat je misschien beter in je bed kan blijven liggen.

Regen, regen, regen.

 

Onze ruitenwissers op en wij op weg naar Kasterlee.

We hadden samen afgesproken met Bert en Christine want zij introduceerde ons bij het binnenkomen: hier zijn onze nieuwelingen, zij komen eens kennismaken.

Voor ons was dit al een hartelijk ontvangst en een leuke goodie-bag.

Het haardvuur stond te knetteren en er stond een ongelofelijk heerlijk ontbijtbuffet te wachten.

 

Grote honger maar eerst een speech.

Een speech die liet zien hoe hard de mensen achter de schermen eraan gewerkt hadden en heel belangrijk je zag van hun gezichten dat ze er enorm zin in hadden en dat er tal van verassingen ons te wachten stonden.

Er werd ons op het hart gedrukt dit is een plezierrally en veiligheid boven alles, vonden we zeer positief.

 

Dan smullen, we hebben hier de nodige brandstof voor ons zelf naar binnen gebracht zodat we aan onze rit konden beginnen.

Met zen alle de baan oversteken en ja het eerste deel van onze rally was begonnen.

De eerste halte, parking op rijden en onze vragen beantwoorden.

Daar kregen we onze eerste verassing, lekkere hart-vormige koekjes.

Een 4,5km verder over een brugje en wel traag.

Het fotomoment.

 

Elke auto afzonder gefotografeerd in het groene kader, een leuk idee.

Zijn wij blij dat we tot hier nog juist zaten.

We vervolgen onze route: links, recht op een t naar links enzo verder.

Normaal was onze volgende stop op een 44km maar op onze teller stond er 49 km. Dus dat wil zeggen toch wel enkele keren een straatje verkeerd ingeslagen.

De volgende tussenstop bij de firma Van Elven in Laakdal.

Gepassioneerde mensen in het telen, verwerken en verkopen van verse wortelen, ajuinen aardappelen.

 

De verse wortelsoep stond klaar en het smaakte ons zeker.

De volgende vragenronde lag klaar en ook een zak met 9 aardappelen en stokjes.

Aardappelen en stokjes????

 

Sommige onder ons hadden de link direct gemaakt en ja de plannen begonnen hoe maak je het atomium?

 

Voor we vertrokken bij de firma Van Elven zijn we nog even hun winkeltje gepasseerd en hebben lekker vers appelsap gekocht. Echt een aanrader.

Hop onze auto in en we vertrekken weer met onze teller op 0.

Echt waar heerlijke baantjes, de regen deed ons niets meer.

We vonden het al top!

 

Het roadboek was heel duidelijk en het was echt een plezier voor zowel de chauffeur als de co-piloot.

Onderweg zijn we even gestopt in een brasserie want we zaten nog met de zak aardappelen.

Een lekkere warme chocomelk met slagroom J en die zak op tafel.

De mensen moesten lachen toen ze ons bouwwerk zagen.

 

In onze goodie-bag zat een sticker met “porsche” op vermeld en het idee van onze vlag kwam goed.

Na ons begonnen Bert en Christine met hun “patatomium”, ooooo hebben we daar gelachen. Hun bouwwerk was ook klaar en wij terug op weg.

De volgende stop was ook echt super.

Een hartelijk ontvangst bij het Porsche Centre Mechelen.

Heerlijke hapjes, een drankje en weer een blad met vragen.

Moeilijk vragen, niet te vinden op het internet maar oh die auto’s binnen in de toonzaal waren voor sommige vele interessanter.

 

Na een leuke babbel met nog verschillende andere leden mochten we onze wagen nemen en de weg verder zetten.

 

Dit was een korte route want Brouwerij Het Anker is niet zover weg.

Iedereen uit zijn wagen en toen zagen we verschillende modellen van het atomium.

Lachen, lachen en nog eens lachen.

Iedereen keek naar elkanders exemplaar en sommige gingen nog aan hun bouwwerk beginnen.

 

De winnaar van de vragenronde werd bekend gemaakt en de winnaar van het mooiste patatomium werd ook afgeroepen en het was toch niet waar, wij hadden gewonnen.

We hebben een super leuke kookboek gekregen met antwerpse streekproducten en recepten.

Echt waar een zeer gewaardeerd cadeau.

 

We hebben er in tussen tijd al enkele gerechten uit klaargemaakt.

Bij afsluiter konden we lekker smullen van de vlaamse stoverij met Gouden Carolus en de gebakken Victoriabaars.

 

We willen toch nog maar eens zeggen het was voor ons een kei leuke dag met kei leuke mensen en een zeer aangename sfeer.

Het was een super zondag!!

Ivo & Nadia